Tilan tarina

Rönnin suku on hoitanut 1800-luvulla perustettua Rönnvikin tilaa jo sukupolvien ajan.

Rönnvik on pitkän ja vivahteikkaan historian omaava perheyritys. Keväällä 2008 tila siirtyi jälleen seuraavan sukupolven omistukseen, ja tällä hetkellä viinitilaa viedään tarmokkaasti eteenpäin uusien ja entistäkin parempien tuotteiden ja palveluiden luomiseksi. Esimerkkinä jatkuvasta kehitystyöstä panimo, jonka toiminta käynnistyi Rönnvikissä keväällä 2014.

Viinitilan ja monipuolisen matkailutoiminnan lisäksi Rönnvik on moderni ja kehittyvä maatila, jonka pääasiallinen tuotantosuunta on siipikarjan kasvatus. Luonnollisesti oman tilan kanapoikaa löytyy monipuolisesti kokattuna myös viinitilan ravintolan pöydästä. Viime vuosina olemme panostaneet merkittävästi myös maatalouden koneurakointipalveluiden tarjontaan.

MONIPUOLINEN JA VIVAHTEIKAS HISTORIA

Viinitilan päärakennuksen rakennutti aikoinaan kihlakunnan kirjurina toiminut kamreeri Schrey, jonka kunniaksi Rönnvik lanseerasi vuonna 2014 oman nimikko-calvadoksen. Tuskin olisi raittiuden kannattaja Schrey arvannut, että Rönnvikistä tulisi viinitila ja kulinaristien paratiisi. Kamreeri nimittäin antoi potkut rengilleen Jeremiakselle liiallisen syöpöttelyn ja juominkien vuoksi.

Rönnvik tarjoaa aistinautintojen lisäksi näköalapaikan menneisyyteen. Kamreeri Schrey on helppo kuvitella mittailemassa tilansa maita ja Rönnit maatilan töiden parissa. Ja jos hyvä tuuri käy, saatat nähdä salaperäisen valkean neidon hiipimässä iltahämärissä. Neidon kerrotaan heittäytyneen Ilmoilanselkään Kokkostenkärjestä, josta löytyikin muinainen kalmisto.

Kamreerin kuoltua vuonna 1869 tilan osti Vihtori Aleksanteri Kustaanpoika. Hän otti sukunimekseen Rönnvik, ja 1900-luvulla nimi lyheni Rönniksi. Tilaa myös laajennettiin tallilla ja navetta-sikalalla. Rönnin suku on hoitanut tilaa yli 150 vuotta ja vaalinut Rönnvikin kaunista miljöötä ja perinteitä. Rönnit ovat myös uudistaneet tilaa rohkeasti. Perinteisestä maatilasta on kasvanut maamme suurin viinitila, jonka palkituissa tuotteissa hyödynnetään kekseliäästi suomalaisen luonnon antimia.